Kiralık Araç İle Yolculuk Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey

Tatil365gun

Uzun dönem ailenizle yapılacak tatil ve seyahatler için araç oldukça keyifli ve bir o kadar da yorucudur. Gidecek olduğunuz yerlere daha rahat ve kolay gitmenin en iyi yöntemi hiç süphesiz aracınızla veya araç kiralama yapmaktır. Peki kiralık araç ile tatile çıkarken nelere göz atmamıza hep birlikte göz atalım…

1 ) Km Kontrolü Yapın

Araç kiraladığınız firmanın size şart olarak sunduğu km sınırına dikkat etmeniz gerekiyor. Gideceğiniz güzergaha göre km hesabı yapmalı, güzergah dışına çıkacaksanız sözleşmenizde yer alan km limitine dikkat etmelisiniz.

2 ) Dinlenerek Yolculuk Yapın

Kiralık bir araç kullandığınız için kaza yapmamak adına sık sık mola vermelisiniz. Sürüş dikkatinizin dağılmaması, yol güvenliğinin maksimum düzeyde sağlanması ve en önemlisi kazaya karışmamanız için dinlenerek yolculuk yapmalısınız.

3 ) Aracı Tanıyın

Sürekli kullandığınız araç modelinden farklı bir araç kiralayacağınız için yolculuk sırasında aracı tanımaya çalışın. Aracın donanımlarının nasıl kullanıldığı, yolculuk sırasında aracın size sağladığı konforu tanımak yolculuğunuzun daha rahat ve daha konforlu bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

4 ) Araç Bakımı ve Kontrolü

Kiralık araç ile yolculuğa başlamadan önce aracın kontrolünü dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor. Benzin kontrolü, lastik basınç kontrolü, motor kontrolü gibi kontrolleri yaparak yolcuğunuzun daha güvenli olmasını sağlayabilirsiniz.

5 ) Trafik Kurallarına Uymalısınız

Kiralık araç ile yolculuk yaparken kullandığınız araç kendi aracınız olmadığı için kiralık aracın hız limitlerini zorlamak doğru bir düşünde olmayacaktır. Kiralık aracı kullanırken yapmanız gereken kendi aracınız gibi kullanmaktır. Trafik kurallarına uymak, hız kurallarına riayet etmek gibi konularda kendi aracınız gibi düşünmeli ve kullanmalısınız.

6 ) Hava Koşullarına Dikkat Edin

Yolculuk yapacağınız mevsimin özelliklerine göre sürüş modu seçmelisiniz. Kiralık aracı mevsimsel hava koşullarına göre kullanmak sizlere avantaj sağlar. Kış aylarında yavaş gitmek, yaz aylarında araç takip mesafelerine dikkat etmek, yazlık ve kışlık lastikler kullanmak gibi konulara dikkat ettiğinizde sürüş güvenliğinizi sağlamış olacaksınız.

7 ) Gece Yolculuğunda Önemli Noktalar

Eğer kiralık araç ile gece yolculuğu yapacaksanız uykunuzu almaya özen gösterin. Kiralık araçlar kendi araçlarınız olmadığı için gece yolculukları sizi daha fazla yoracaktır. Bu nedenle gece yolculuğu yapacaksanız sürüş periyotlarını dikkatli bir şekilde ayarlamalı, uykunuzu almış olmalı ve enönemlisi gece sürüşü konusunda daha önceden tecrübeniz olması gereklidir.

8 ) Aracı Temiz Tutmaya Özen Gösterin

Kiralık araç ile yolculuk yaparken yolculuk konforunuzu artırmak için aracın temiz olması çok önemlidir. Ayrıca aracı aldığınız gibi teslim edeceğinizi düşündüğünüzde aracı temiz tutmak size avantaj da sağlar. Bu nedenle kiralık araç ile yolculuk yaparken aracı temiz tutmak sürüş konforunun yanında ekonomik olarak da avantaj sağlar.

9 ) Sürücü Bilgileri

Araç kiralarken, kiralama şirketi ile yapacağınız anlama kapsamında aracı sürecek kişi veya kişilerin bilgileriniz vermeniz gerekiyor. Sürücü olarak bilgilerini verdiğiniz kişilerin dışındaki sürücülere aracı kullandırmamalısınız. Olası bir kaza olması durumunda sürücü sözleşme kapsamında yer alansürücülerden biri değilse tüm sorumluluk size ait olacaktır.

10 ) Yakıt Durumunu Kontrol Edin

Kiralık araç ile yolculuk yaparken yakıt durumuna dikkat etmeniz çok önemlidir. Yakıt bitme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HEMEN ARAYIN